Our Research

Researcher Support

>> Research Ethics
>> Data Management
>> Grants/Contracts
>> Training
>> Library Support


Contact Details

  Street address:
Level 11, KGV Building
Missenden Road
CAMPERDOWN NSW 2050
 
Postal address:
Post Office Box M30
Missenden Road NSW 2050

Phone: (02) 9515-6111
Fax: (02) 9515-9610

Online Feedback

Researcher Training Courses

The Clinical Research Centre at Sydney Local Health District delivers a range of training programs for researchers involved in different stages of research from basic to advanced. Courses are delivered in a mix of online and face-to-face components, a list of training programs is available below.

New courses are added regularly so check back for updates.

Clinical Trials

SLHD Clinical Trials Showcase

Thursday, 27th June

TBC

TBC

Hyatt Regency, 161 Sussex St Sydney.

   

GCP Training

Monday, 20th May

8am-10am

2 hr

RPA -  Scot Skirving Lecture Theatre, Level 6

Register Here Flyer

Data Management/ REDCap Training

Data management plans and Data Dictionaries; Why? What? And How?

Tuesday, 6th August

3pm - 4.30pm

1.5 hr

RPA -  Scot Skirving Lecture Theatre, Level 6

Register Here Flyer

Introduction to Data Management

Tuesday, 12th November

3pm-5pm

2 hr

RPA -  Scot Skirving Lecture Theatre, Level 6

Register Here Flyer

REDCap Day

Tuesday, 4th June

Registrations 8.30am for a 9.00am Start Auditorium, KPEC, RPA Campus  

Event page

REDCap Lunchtime Sessions @ RPA 

REDCap lunchtime session- Intro to REDCap

Tuesday, 20th February

1pm-2pm

1 hr

RPA - Level 6 Conference Room, Gloucester House (Building 88)

   

REDCap lunchtime session - Securing your data, Multi-site studies, Other Modules

Tuesday, 7th May

1pm-2pm

1 hr

RPA - Level 6 Conference Room, Gloucester House (Building 88)

Register Here Flyer

REDCap lunchtime session- Intro to REDCap

Tuesday, 9th July

1pm-2pm

1 hr

RPA - Level 6 Conference Room, Gloucester House (Building 88)

Register Here

REDCap lunchtime session - Survey Basics

Tuesday, 3rd September

1pm-2pm

1 hr

RPA - Level 6 Conference Room, Gloucester House (Building 88)

Register Here

REDCap lunchtime session - Longitudinal Projects &  Infinitely Repeating forms and events

Tuesday, 3rd December

1pm-2pm

1 hr

RPA - Level 6 Conference Room, Gloucester House (Building 88)

Register Here

REDCap  Sessions @ CONCORD

REDCap lunchtime session- Intro to REDCap

Friday, 5th April

12.30pm-1.30pm

1 hr

Lecture Theatre 1, Concord Medical Education Building, Concord Hospital

  Flyer

REDCap lunchtime session - Survey Basics

Friday, 5th April

1.45pm-2.45pm

1 hr

Lecture Theatre 1, Concord Medical Education Building, Concord Hospital

 

REDCap lunchtime session - Securing your data, Multi-site studies, Other Modules

Friday, 21st June

10am-11am

1 hr

Lecture Theatre 2, Concord Medical Education Building, Concord Hospital

Register Here

REDCap lunchtime session - Longitudinal Projects &  Infinitely Repeating forms and events

Friday, 21st June

1pm-2pm

1 hr

Lecture Theatre 2, Concord Medical Education Building, Concord Hospital

Register Here

REDCap lunchtime session - Introduction to REDCap

Monday 26th August 1pm-2pm 1 hr Lecture Theatre 2, Medical Education Centre, Concord Hospital

Register Here

Flyer

Ethics and Governance

Submitting an Ethics Application for Approval:
A practical guide to the ethics application approval process

Thursday, 7th February

12pm-1pm

1 hr

RPA - Level 10 North Meeting Room, KGV

  Flyer

Submitting an Ethics Application for Approval:
A practical guide to the ethics application approval process

Thursday, 14th February

9.00am-10.00am

1 hr

RPA - Level 10 North Meeting Room, KGV

  Flyer

Research Methods

Basic Research Methods

7 x weekly sessions (every Monday)

5pm-6.30pm

1.5 hr

Concord Medical Education Centre, Concord Hospital

   

Statistics

Basic Statistical Research Methods

4 x weekly sessions - 17th July  -  7th August (Every Wednesday)

3pm-5pm

2 hr

RPA - Scot Skirving Lecture Theatre (Week 1)  and John Greenaway Room (Weeks 2-4)

Register Here

Flyer

Intermediate Statistical Research Methods (Introduction to regression analysis with SPSS)

4 x weekly sessions:
Week 1 - Tuesday 10 September
Week 2 - Tuesday 17 September
Week 3 - Wednesday 25 September
Week 4 - Tuesday 1 October

3pm-5pm

2 hr

RPA - Scot Skirving Lecture Theatre (Weeks 1, 3, 4)  and John Greenaway Room (Week 2)

Register Here

Flyer

Basic Statistical Research Methods

4 x weekly sessions - 26th Nov  -  17th Dec (Every Tuesday)

3pm-5pm

2 hr

Lecture Theatre 2, Concord Medical Education Centre, Concord Hospital

Register Here

Flyer

Writing in the Research Environment

Grant Writing for Clinicians - Concord

Friday, 5th April

12.30 - 1.30pm

1 hr

Lecture Theatre 2, Concord Medical Education Centre, CRGH

   

Grant Writing for Clinicians - RPA

Thursday, 11th April

12.30 - 1.30pm

1 hr

Seminar Room 4.5, KPEC, RPA

   

Writing an Abstract

Friday, 3rd May

12.30 - 1.30pm

1 hr

Lecture Theatre 2, Concord Medical Education Centre, CRGH

Register Here

Flyer

Writing an Abstract

Wednesday, 1st May

12.30 - 1.30pm

1 hr

Seminar Room 6.2, KPEC, RPA

Register Here

Flyer

Writing for Publication

Tuesday, 29th October

12.30 - 1.30pm

1 hr

Scot Skirving Lecture Theatre, RPA

Register Here

Flyer

Drop-In Clinics

RPAH Ethics Review Committee Drop-In Ethics Clinic

Wednesdays
20th February
20th March
17th April
15th May
19th June
17th July
21st August
18th September

2pm - 3pm

1hr

RPA Boardroom, Level 5, Main Hospital Building (opposite Security office)

Drop-In

Flyer

Allied Health Drop-in Research Support

Canterbury Community Health Centre
Mondays
8th April
15th July
21st October

12pm - 2pm

2hr

Canterbury Community Health Centre
Group Room 1

Drop-In

 

Canterbury Hospital
By Appointment:
Phone 0417449817 or email andrew.baillie@sydney.edu.au

Concord Hospital
April - 12th, 19th (Public Holiday NO SESSION), 26
May - 3rd, 10th, 17th, 24th, 31st
June - 7th, 14th, 21st, 28th
July - 5th, 12th, 19th, 26th
August - 2nd, 9th, 16th, 23rd, 30th
September - 6th, 13th, 20th, 27th
October - 4th, 11th, 18th, 25th
November - 1st, 8th, 15th, 22nd, 29th
December - 6th, 13th, 20th

1pm - 2pm

1hr

Concord Medical Education Centre
Please check board for room details

Croydon Health Centre 
April 2019 - 29th
May 2019 - 13th, 27th
June 2019 - 24 th
July 2019 -  8th, 22nd
August 2019 - 5th (MR3), 19th
September 2019 - 2nd (MR3), 16th, 30th( MR3)
October 2019 - 14th, 28th
November 2019 - 11th, 25th
December 2019 - 9th

1pm - 2pm

1hr

Meeting Room 4
(Dates noted where session will be held in Meeting Room 3)

Marrickville Community Health Centre
6th May
12th August
18th November

12pm - 2pm

1hr

The Cottage Meeting Room

Critical Analysis of Research Papers – CEWD

How to appraise specific types of studies I: randomised trials

4th April
6th August
8th August
14th October
22nd October

4hrs

Course Code: 127634886

http://hetionline.
health.nsw.gov.au/

How to appraise specific types of studies II: systematic reviews

12th April
20th August
29th August
11th October
24th October

4hrs

Course Code: 127634930

How to appraise specific types of studies III: qualitative studies

2nd April 2019
30th August
9th October
31st October

4hrs

Course Code: 127635061

How to appraise specific types of studies IV: explaining evidence to patients

9th April 2019
16th August
22nd August
27th August
28th October
29th October

4hrs

Course Code: 127638601

Setting up and Running Journal Clubs - CEWD

How to Setup and Run a Successful Journal Club (4hrs)

1st August
8th October

4hrs

Course Code: 101546980

http://hetionline.
health.nsw.gov.au/

For further information on other training courses offered by the SLHD, please visit the Centre for Workforce Education and Development website:

CEWD